Blikkenslager

Blikkenslager

Vi dekker dine behov innenfor alt arbeid med fasader og båndtekking av tak. Vi utfører bla. produksjon og montering av pipebeslag, takhatter, vindusbeslag, gradrenner, og isbordbeslag.

VI TILBYR

 • Måltaking, produksjon og montering av pipebeslag, takhatter
 • Måltaking, produksjon og montering av alle typer beslag
 • Montering av snøfanger og taksikringsutstyr
 • Montering av takrenner og nedløp

MATERIALER VI BENYTTER – ALLE TYPER TYNNPLATER

 • Alle typer aliminium
 • Alucobond
 • Kobber
 • Sink
 • Lakkert stål
 • Plastisol
 • Rustfritt stål

PIPEBESLAG

Pipebeslag beskytter pipen din fra vær og vind. Vi tilpasser og monterer beslag i en rekke former og utførelser, og lager spesialtilpassede beslag ut fra kundens mål og spesifikasjoner.

De heldekkende pipebeslagene er den beste beskyttelsen for en pipe, og sørger blant annet for at vann ikke trekker inn i pipen og ødelegger den. Det må spesifiseres om det er en ventilert eller uventilert pipe det skal lages beslag til. Dette er svært viktig i forbindelse med måling og utførelse. Dersom det blir oppgitt feil kan man få uheldige konsekvenser som kondens.

SNØFANGER

Snøfangere forebygger snøras fra tak. Vi tilpasser og monterer snøfangere etter kundens ønsker og mål. Snøfanger leveres i standardfarge fra leverandør.

TAKRENNER OG NEDLØP

Takrenner og nedløp beskytter mot nedbør ved å lede bort regnvannet fra tak og fasade. Vi tilpasser og monterer takrenner og nedløp etter kundens ønsker og mål. Takrenner og nedløp leveres i standardfarger og dimensjoner fra leverandør.

KOBBER

Kobber er helt vedlikeholdsfritt, enkelt å bearbeide, og har lang levetid. Kobber har vært brukt til tak og fasade helt tilbake til 1200-tallet. Det er et tradisjonelt materiale som formes av tiden og som man har lang erfaring i å benytte. Dette materialet er derfor meget godt egnet til bruk på både tak og fasader. Kobber forvitrer med 0,1 mm pr. 100 år og har derfor en estimert levetid på flere hundre år.

Kobber finnes i flere varianter:

NATURLIG KOBBER

Dette er en ubehandlet variant. Her starter naturen selv patineringen når produktene blir montert. På tak kommer den grønne fargen til syne etter ca 20 år. Det er fordi det her er mer nedbør som påvirker patineringsprosessen.

På vegg vil den mørkebrune fargen holde seg gjennom årene på grunn av lite nedbør og fordi fasaden tørker fort. I fuktig luft oksiderer kobberet og lager først en brun patina som med årene går over mot grønn patina. Den grønne hinnen beskytter kobberet mot videre forvitring av metallet. Kobber er uløselig i vann (H2O) men oksiderer i kontakt med luft. I tørt klima (liten luftfuktighet) får kobber en tilnærmet usynlig hinne som stanser videre oksidasjon. Patineringsprosessen varierer også fra sted til sted.

GRØNN PATINERT

Grønn patinert kobber er et produkt hvor leverandør har fremskyndet patineringsprosessen. Kobberet har den samme fargen som om det skulle vært ferdig med patineringsprosessen på naturlig måte.

BRUN PATINERT

Dette er et produkt hvor kobberet allerede har fått den karakteristiske mørkebrune fargen, men vil fortsette å utvikle seg videre til å bli grønt på naturlig vis.

SINK

Sink egner seg meget godt til taktekking og fasade siden det er lett å forme, og er et vedlikeholdsfritt og klassisk byggemateriale som kan leveres i flere fargekombinasjoner.

Med sink på tak og fasade kan en dermed skape sitt eget personlige uttrykk. Sink danner sin egen unike patina og behøver ikke vedlikeholdes. Med sink kan du få spennende fasader og flotte tak med levetid inntil 100 år.

Sink finnes i flere varianter:

BLANK SINK

Blank sink er det klassiske materialet for alt blikkenslagerarbeid i false- og loddeteknikk. Naturlig patinering dannes av værpåvirkning og beskytter materialet, og dermed blir vedlikehold og stell overflødig.

FORPATINERT GRÅ SINK

Denne varianten anbefales særlig til utseendemessig krevende tak- og fasadeflater, deksler og takrennesystemer. Fasader bør helst utføres med forpatinert grå sink. Overflaten som er forpatinert fra fabrikk sikrer at materialet leveres med sitt karakteristiske grå utseende.

FORPATINERT SORT

Overflatekvaliteten forpatinert sort er en mørk variant av dette økologiske materialet. Bearbeidingsegenskapene og mulighetene for mangfoldig utforming gjør forpatinert sort spesielt egnet til bruk ved metalliske bygninger og deres tilbehør.

LAKKERT STÅL OG PLASTISOL

Materialene lakkert stål og Plastisol brukes mest til beslagsproduksjon, og disse platene lagerføres i et variert utvalg farger.

Blikkenslager
Send en forspørsel eller ring 67 06 40 60