Lærlinger overrasket med verktøy-gave

To-laerlinger
Picture of Søran AS

Søran AS

Lærlinger overrasket med verktøy-gave

Fra idrettslinjen har de to blitt rekruttert inn i blikkenslagerfaget. Denne uka var de på plass i bedriften og ble overrasket av Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og omegn.

Da kontrakten skulle skrives under dukket Opplæringskontoret opp med en ryggsekk full av håndverktøy, og en Makita batteridrill. Dette får de til odel og eie så lenge de ikke bryter kontrakten.

Det var to stolte og glade lærlinger som takket for den flotte gaven.

– At lærlinger får skikkelig verktøy og blir overrasket på denne måten er skikkelig motiverende. Ikke alle lærlinger blir møtt i bedriften av godt utstyr og noen får bare noe gammelt rask som finnes fram. Da blir de ikke inspirert til å lære, sier Arild Frøberg som er daglig leder i Søran AS.

Det var to glade gutter som fikk utstyr som kan brukes i tiden som kommer til å lære seg faget. Håkon Frøberg og Niclas Kløvstad var de første lærlingene som fikk slikt utstyr fra Opplæringskontoret, men det er meningen at dette skal bli en fast ordning for de som begynner som lærlinger i tiden som kommer.

Bedre enn T-skjorte

– Dette er mye bedre og nyttig å få enn en T-skjorte og litt reklame når de starter. At de unge får godt utstyr og blir tatt godt imot for å lære i bedriften er viktig for faget, sier Frøberg.

Han mener det er viktig å motivere de unge til å ta utdannelse og la lærlingene oppleve at de blir tatt godt imot. Da er en slik velkomstgave midt i blinken.

– Det er fint å gå nye veier for å forsøke å motivere og opprettholde motivasjonen til de lovende unge. Alle vil bli rørleggere og elektrikere, mens kobber- og blikkenslagerfaget gjerne skulle få på plass mange flere lærlinger. Det er et varierende og flott yrke, med alt fra ventilasjon, tak og fasader til produksjon, sier Frøberg.

Moden

Han ser at disse to er litt mer voksen og moden for å starte som lærlinger fordi disse kommer fra studiespesialiserende på idrettslinjen.

– Det er viktig at de får en god start og da er det fint at Opplæringskontoret tar ansvar og sørger for at alle stiller med godt verktøy, sier Frøberg.

De vil nå gå 4 år i lære som ender med svennebrev til slutt. Å rekruttere blant elever med studiespesialiserende gjør at de er ferdig med russetiden, har førerkort og er generelt mer interessert i å lære det praktiske faget.

 

Av Anders Tøsse

Publisert: 

Del dette innlegget